Skip to main content

Voor Falcon Monitoring hebben wij het platform ontwikkeld dat real-time monitoring met behulp van IoT sensoren mogelijk maakt. Het development proces is opgedeeld in drie onderdelen: backend management applicatie in Laravel, Android & iOS apps, en de data verwerking en opslag op een schaalbare Elastic cluster.

Het platform van Falcon biedt de mogelijkheid om verschillende type sensoren te koppelen om real-time data inzicht te creëren voor projecten. Op dit moment is er ondersteuning voor fijnstof, trilling, en geluid monitoring oplossingen. De visie van het bedrijf is om met real-time monitoring een efficiëntere en duurzamere omgeving te creëren.

Laravel Backend

Vanuit de backend dat ontwikkeld is in Laravel kunnen bedrijven hun sensoren en projecten beheren. Deze bedrijven kunnen per sensor grenswaardes instellen om notificaties te ontvangen van eventuele waarschuwingen of overschrijdingen. Project managers kunnen tevens hun eigen projecten inzien en hun werknemers uitnodigen om deze projecten in te zien.

[nectar_slider location=”Falcon Monitoring” overall_style=”directional” bg_animation=”ken_burns” button_sizing=”regular” autorotate=”5000″ slider_height=”300″]

Android & iOS apps

Voor het inzien van de data en grenswaardes hebben we een app voor Android & iOS ontwikkeld waarop project managers en andere werknemers hun sensoren kunnen inzien. Via push notificaties worden ze in real-time op de hoogte gesteld van eventuele grenswaarde overschrijdingen

Elastic Cluster

Voor de verwerking van de real-time sensor data is er gekozen voor een Elastic cluster. De voordelen van Elastic is de snelheid van verwerking van grote hoeveelheden data, uitgebreide visualisatie technieken voor geavanceerdere analyses, en geïntegreerde oplossingen zoals hun Application Performance Monitoring (APM).

[nectar_slider location=”Elastic” overall_style=”directional” bg_animation=”ken_burns” button_sizing=”regular” autorotate=”5000″ slider_height=”300″]

Plaats een reactie